Thursday, 11 April 2013

kenangan & kisah MEMBER TIKAM BELAKANG!!!

                       Assalammualikum..lady S  here...hehe harini pon update blog dalam diam haha shuihh jangan gitahu sesiapapon tau haha bahaya xD..erm harini lady S happy gilerr tak tahu kenapa ..senget kan lasy S rini senget -..-(tereadmark lady S tuhh ..biakn jerk ejaan salah :3 ) ..lady S tak tahu nak cakap apa lagi erkk (wait..cakap ke bukan taip haha senget -..-)..lady S ada satu cerita ni.. ini pon cerita lama  kisah Lady S dengan member lady S tikam belakang lady S..WAH DASYAT ARKK!!!

 Kes ni tak silap 2011 ke 2010 ke belakang ..ermm.. dulu tiap kali lady S balik kampung lady S selallu lepak dengan geng-geng lady S kat sana tuhh..ada Is,Uul,Aini dengan Ika... masa lady S balik kampung .. Aini ajak lady S lepak dekat  port kitorang..masa dalam pejalanan tuh kann..... lady S dengan Aini ternampak alahai sepasan kekasih yang sangat bahagia..nak tahu siap pegang tangan ....alahai mana batas awak cik adik oii  ..nak tahu tak siapa ... Uul pakwe lady S(skrg jadik bekas) dengan IKA member kamceng(pon bekas) ...APAKAH!!! macam nak bagi kaki jerk dekat diorang...
       
          lady S datang dekat dengan diorang lady S pon cakap arr "hye ..sweetnye pegang tangan ..tak takot dosa ..tak takot aqw nak bagi tapak dekat kau".. nak tahu tak apa jadik kat diorang ..yang ika boleh buat muka tak bersalah tuhh siap pegang lagi erat tuh..ishh naseb baek ada Aini kalau tak ..KAKIKU MUKAMU !!..lady S pon cakap "thanks arr ko jadik member aqw dan thanks arr ko buat aqw jadi macam ini kn..apa perasaan kau bila kau dapat tahu yang pakwe ko yg ko syang tuhh sangat dirembat oleh member karib kau sendiri apa perasaan kau ..kau tak terfikir ke apa !!!" air mata lady S mnegalir..bukan sebabb Uul tapi sebab Ika.. member sendiri tikam member apa ke jadahnya tuhh...

     Di pendekkan cerita ..akhirnya lady S blah dari tempat tuhh and lady S tak akan lagi jejak port kt situ ..fedup....kalau ikutkan hati nak lempang tapi hesyy..fikir member..ermm benda tuh dah lama berlalu..cuma harini lady S nak share dengan korang..cuma korang kena berhati -hati jangan sangka orang baik kat depan kita belakang pon dia baik gak....Cuma Uul diamkna diri yang Ika tuduh lady S ada jantan laen kat johor ..perghh fitnah tuhh ... ermm apapon  benda dah berlalu kalau boleh lady S nak cerita lagi tapi keadaan tak mengizinkan...cuma lady S ingatkan "jangan sebab seseorang yang kita sayang kita gilakan kita cintakan...kita tikam member sendiri" lady S memang dah maafkan apa yang dia dah buat cuma ..tuh lah lady S cakap .."aqw dah x kenal ko lagi"..ok arr lady S nak lepak kt luar caca :*

Tuesday, 9 April 2013

KEBOSANAN MELANDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

               Assalammualaikum..lady S here ...bila teringat kisah lam ..tuhh lady S rasa sangat sedih ..apa agaknya khabar si member lady S tuhh ..namanya kan A.D .. haha jadi tak ada mood nak tulis arr errmm layan lagu jerlha  antar member ....haha hopes dia dengar lagu nie ..ermm cuma sayang tuhh tukar kawan ok boss ..wa cincaw dulu tata :')

Monday, 8 April 2013

150juta & kenangan dengan Is

                           Assalammualaikum..lady S here...lady S tengah syok syok dengar lagu 150 juta ..how sweet lagunya..haha kena sangat dengan lady S nie ..cuma bezanya ...lady S  tak pernah menangis pasal cinta haha... bila sebut pasal cinta ..lady S pernah mengaku yang lady S pernah becinta .. sweett dengan dia ermm boleh lah (-..-)...time becinta dekat kampung ..namanya I___ ..dia baik sangat,caring and terima lady S seadanya..jarang siot dapat laki macamnie..dia jaga batas dia sebagai lelaki... family lady S  tak pernah tahupon hal ini...

                            Namun lady S dengan dia tak dapat bertahan lama..lagipon lady S dah jarang balik kampung that why lady S putus dengan dia ...Tapi lady S dengan dia still member lagi .."biar putus  cinta asalkan tak putus sahabat"..betul tak ..tapi itulah dia memang sebijik sift dia macam lagu 150 juta bezanya ,,dia jaga batas dia :') ..susah gilerr nak dapat lelaki macam ni 1 dalam 150 juta agaknya hihi ^^.. apapon ..dalam dunia ini tak semua kita dapat ...apapon DIA empunya cerita..kita hanya sebagai watak sahaja haha ok..wah agak-agak agak karangan dapat A tak ..ermm tak kot okk selamat mendengar :* ....minah senget ><

Friday, 5 April 2013

latihan kebakaran!! &"dia" :')

            Assalammualaikum....lady S here..  harini ada latihan kebakaran kat tempat lady S ..menjerit-jerit kegembiraan haha senget.. macam ada pesta jerk kan .. ramai menjeri jerit haha kalau  time tuhh dah hangus kot kitorang ini agaknya haha masa beratur ada ke ..member lady S ini pegi letak kaki time tuhh member lady S namanya A pergi lari haha naseb baek muka tak ke tanah haha kena boo dia lagypon member lady S bukan sengaja pon tak sengaja langsung ..haha ... lady S ada ternampak "dia" haha melting jap ..entah lady S pon tak tahu kenapa lady S suka pandang wajah dia ..sebab comel kot ..haha dia memang comel tapi perangai aisy memang tak comel ...


               Kita suka sangat dekat dia haha gilerr jap -..- ..tapi yang kita tak boleh lupa dia senyum omey sangad ..naseb baek malam ..kalau siang sah sah cair macam lilin haha ok lady S dah gila..Masa sivik lady S x de mood and mood lady S macam nak bagi kaki jerk kat member lady S tuhh .. kita cakap dia kata kita sindir ...mungkin bagi dia kita sinidir ..padahal kita cakap JER HURMM DIA NAK MENANG SANGAT AMEKKK!!! ok rilex lady S COOL ,jangan marah ..nanti cepat tua  haha ..tapi lady S tak marah pon cuma sakit hati aja ... nasib baek harini lady S tak makn cili kalau haha kena sembur dengan lady S ...huii bikin gua panas jer  ok lah ... lady S nak pergi mandi ... sambil itu layan lah lagu nie ..lagu antar lady S dengan "dia" dalam diam

Monday, 1 April 2013

ISTANA MENANTI ii

   
istana menanti dari depan kalsik tak  :D
Assalammualaikum...lady S here ..masa cuti sekolah  lady S dengan keluarga pergi muzium Istana Seri Menanti...tempat dia menarik ..masuk pon percuma ..tapi sebelum masuk sana ..kena daftar dulu..istana ini mempunyai 3 tingkat  makin atas makin kecil...  tempat tuhh ada penjaga lah ..kalau nak masuk boleh tetapi dilarang mengambil gambar.. kalau korang degil juga korang sendiri yang tanggung  sebab istana ini istana lama so mesti ada cerita misteri dekat sini ... istana ni tidak menggunakan paku ... tapi mengunakan apa pon lady S tak tahu apa nama kayu tuhh hehe ..cuba serch kat google mesti jumpa ...lady S pon masuk dalam ..kat situ ada congkak ..lady S dengan sepupu lady S ,kak ngah ..kitoran pon main haha tak kena marah pon rilex jerkk wakaka >_< ....
lawa tak pemandangan dia best kan ni pon amek pukul berapa ntah 

     Dekat sini  macam macam info yang korang nak  ..tempat dia memang strategik.. pemandangan pon lawa juga ..tenang jerk..lagi lagi kalau pagi fuhh nyaman gila!!.. tempat dia memang dijaga dengan rapi ..dan sedang dinaikkan taraf.... dekat sini juga korang boleh lihat sawah padi lah (sapa yang tak pernah tengok langsung sawah padi) ..setelah kitorang jelajah semuanya ...kitoran pon rehat kejap.. kalau ikutkan hati lady S ..lady S nak je ambil gambar  dekat dalam tuhh korang boleh tengok ...dan macam macam lagi .. jadik tengoklah gambar gambar ayah lady S ambil ini
 



   
~BATU KASUR~
ASAL USUL CERITANYA :)
                                                                 

MELAWAT ISTANA SERIMENANTI i

kalsik tak :D
     ASSALAMMUALAIKUM...lady S here..masa cuti sekolah hari tuhh lady S dengan keluarga pergi  muzium Istana Seri Menanti ..tempat dekat sana menarik ..lagipon hati ini dah lama teringin nak pergi...sampai di sana sahaja ..kitorang daftar nama ..masuk tak payah bayar pon ..free auu.. rugi tak pergi ..masuk dekat sini ada peraturanya ...Antaranya :
         1.tak boleh ambil gambar tanpa minta izin ataupon saja-saja..kalu degil juga ...kena tanggung lah ...Disebalik istana ini ade cerita misterinya ..so TAKE A NOTE!!!
pemandangan ini diambil di beranda muzium
atau istana lama .. lawa tak lawakn 
         2.tidak boleh mneyentuh sesuka hati.. tidak boleh masuk tempat-tempat yang dihalang.. itu sahaja yang penting tahu adab :)

         Ambil gambar itu memang boleh tetapi dekat luar lah.... istana ini mempunyai tiga tingkat ..semakin tinggi tingkatnya semakin kecil tempatnya...tempat ini juga sedang dinaiktarafkan...pemandangan dekat belakang istana ini lawa dan tenang .. tak percaya pergilah .. ..Dekat sini juga banyak info yang boleh kita tahu dekat sini ... apapon tengok lah gamabr yang dirakam oleh ayah lady S :)

 Gambar orang-orang di sawah pdi..kalu buka dia punya kelongson nampak sebutir nasi..nyum nyumm....
                                                                                                                                   
                                                                     
cerita batu kasur
BATU KASUR ^^( batu timbang)

MUZIUM  DIRAJA                                                           
agak agak kan tiang ini ada berapa
Padi ini dikhaskan tanam dekat area muzimu situ ..sapa belum pernah tengok sawah padi ..tengoklah dekat -dekat ..ok lha sampai disini sahaj nanti kita sambung lagi .. dadada ;)